MediaWatch

DR vil have færre akademikere i søndagsdrama

De seneste mange DR Drama-serier har haft en overvægt af læger, advokater, politikere. DR trænger til historier, der ikke udfolder sig i akademiske miljøer, siger DR's fiktionschef.

'Borgen' handler om politikere og journalister. 'Sommer' følger en lægefamilie. Og 'Nikolaj og Julie' handlede om parforholdet mellem en reklamemand og en advokat.

Fraregner man de store krimiserier Forbrydelsen og Broen, der naturligt følger politifolk, har alle hovedpersonerne i de seneste 13 åea DR Drama-produktioner i været akademikere eller kunstnere. Det skriver Fagbladet 3F

DR skriver i sin public service-redegørelse, at DR med sin søndagsdramaer "forsøger (...) at udvikle originalt fortalte historier til danskerne om danskerne" - men på den uddannnelsesfronten afspejler seriernes persongalleri altså  ikke just den danske befolkning, hvor kun omkring 9 pct. har en lang videregående uddannelse.

DR Drama skal bevæge sig ud i miljøer med murere, sygeplejersker, lærere og ufaglærte, siger fiktionschef Nadia Kløvedal Reich til Fagbladet.

"Vi trænger til nogle historier, der udspiller sig i ikke-akademiske miljøer," siger hun.

DR's dramaafdeling er ved at udvikle søndagsserier til 2014, hvor andre befolkningsgrupper er i centrum, siger hun:

"Vi er godt klar over, at vi skal have fat i nogle andre arenaer og karakterer. Og det er vi langt inde i udviklingen af."
 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs