MediaWatch

Mobilen 4. største breaking news-kilde

TV dominerer som breaking news-kilde ifølge en undersøgelse fra DR, der har gransket fire store historiers vej til danskerne i 2012.

Mobilen slår mund-tilmund metoden og teskt-tv, når det gælder danskernes kilde til breaking news.

Det viser en undersøgelse fra DR Medieforskning, der har spurgt 4471 danskere (+15 år) om, hvor de først opdagede fire store nyheder i 2012: Villy Søvndals afgang som formand for SF, Pia Kjærsgaards afgang som partiformand, Felix Baumgartners spring fra 39 kilometers højde og Barack Obamas genvalg til præsident i USA.

Samlet set var tv og radio de dominerende kilder til historierne - i alt 37 pct. peger på tv og 24 pct. på radio. 16 pct. svarer på nettet via computer, mens 8 pct. peger på mobilen. Det er det dobbelte af tekst-tv, som 4 pct. har registreret nyhederne på først - og mere end de 7 pct., der svarer, at de har fået det at vide af andre. Samlet set matcher nettet radioen som breaking news-medie med 24 pct. - hvis man altså lægger tallene for mobil/tablet og computer sammen.

De fire nyhedshistorier blev i gennemsnit opdaget af hele 99 procent af danskerne, og 80 procent havde opdaget dem ”med det samme” eller ”kort tid efter”, oplyser DR Medieforskning.

Sammenlignet med en tilsvarende undersøgelse fra 1986, hvor DR kiggede på medieadfærden omkring mordet på statsminister Olof Palme i Sverige, har især radio, men også mund-til-mund og aviser mistet terræn som breaking news-kilde.

Se flere resultater her:

 


Kilde: DR Medieforskning, Medieudviklingen 2012.

- LR

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere