MediaWatch

6´eren trækker kontroversielt indslag

En britisk fodboldklub har truet SBS-kanalen 6´eren med retssag efter afslørende et indslag. SBS har foreløbig trukket indslaget og overvejer situationen.

SBS-kanalen 6´eren er kommet i modvind på de britiske øer, skriver Sporten.dk. Tv-kanalen bragte i weekenden et indslag, der undersøgte, hvilken fodboldspiller der gemmer sig bag pseudonymet 'The Secret Footballer', som i længere tid har fortalt historier i The Guardian om skyggesiderne i professionel engelsk fodbold.

Tv-kanalen gik i indslaget på jagt efter den hemmelige spiller, og til sidst stod Sheffield United-spilleren Dave Kitson tilbage. Han fortalte ikke selv, at han var den omtalte 'The Secret Footballer', men efterfølgende var seerne ikke i tvivl om, at Kitson måtte være manden bag pseudonymet, skriver Sporten.dk.

6´eren producerede desuden et indslag på engelsk for at udbrede afsløringen, og det fik den engelske klub op i det røde felt. Klubben har nu truet med advokater, hvis ikke 6´eren trak indslaget tilbage omgående.

Indslaget kan nu ikke længere findes på tv-kanalens hjemmeside.

”Det er korrekt, at vi har fået en henvendelse fra Dave Kitsons klub, Sheffield United. De har sendt en e-mail til os, hvor de fortæller, at de er utilfredse med vores indslag. Derfor har vi nu valgt at pille indslaget af vores hjemmeside, mens vi tænker os om,” siger Jes Holm Andersen, der er sportschef på SBS TV, til Sporten.dk.

Hvad overvejelserne går på, vil han dog ikke fortælle om.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere