MediaWatch

Berlingskes journalistpris går til Clement

Ræson-grundlægger og DR-vært Clement Kjersgaard løb med årets journalistpris fra Den Berlingske Fond.

En hårdtarbejdende journalist med en evne til at forene det udfordrende, provokerende og satiriske med en stor seriøsitet.

Med den begrundelse har Den Berlingske Fond valgt at give den årlige journalistpris til DR´s Clement Kjersgaard, skriver Berlingske i en pressemeddelelse.

“En mand som elsker at være irriterende, udfordrende og provokerende, satirisk og samtidig hamrende seriøs, tankevækkende, grænseoverskridende og nytænkende - og hvis arbejdsformat og evne overgår de fleste,” sagde koncernchef Lisbeth Knudsen ved prisoverrækkelsen.

Foruden talrige programmer på DR er Clement Kjersgaard også grundlægger af samfundsmagasinet Ræson, hvilket også blev nævnt som en årsag til hæderen:

“Vi vil gerne i denne tid, hvor alt for meget journalistik bliver til grå grød salutere eneren, der prøver at gøre en forskel på tv, og som leverer en imponerende, publicistisk ambition med initiativet RÆSON,” lød det fra Lisbeth Knudsen.

Journalistprisen består af 100.000 kroner samt statuetten, “Avislæseren” skabt af kunstneren Astrid Søe.

Priskomiteen består af tidligere udenrigsminister og kommentator i Berlingske, Uffe Ellemann Jensen, journalist og radiovært Lasse Jensen samt Lisbeth Knudsen.

- TBC

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs