MediaWatch

TV3: Dansk bold slagvare på nye sportskanaler

Med to nye sportskanaler vil TV3 Sport bl.a. opgradere livedækningen af dansk fodbold og håndbold.

Mens TV 2 Sport i dag blev relanceret som TV3 Sport 1, går TV3's helt nye sportskanal TV3 Sport 2, som MediaWatch kunne fortælle om tidligere i dag, i luften om en lille måneds tid, d. 5. februar.

Den ekstra kanal giver TV3 mulighed for at udnytte rettighedsporteføljen i langt større udstrækning - så man nu f. eks. har kapacitet til at sende livekampe, der spilles samtidig. Det er især dansk håndbold og fodbold, der bliver en slagvare med pokalfodbold, Besafeliga og håndboldligaen, siger sportschef Peter Nørrelund, TV3.

"Det, man kan forvente, er en total opgradering i forhold til live sport, og vi går ud nu og sender et signal til danskerne om, at vi sender meget mere dansk håndbold og dansk fodbold," siger TV3's sportschef Peter Nørrelund, der vurderer, at antallet af livekampe vil blive fordoblet både på håndbold og fodbold. Samlet vil TV3-kanalerne byde på mere end 8000 times live sport om året.

Hvilke nøgleprogrammer og -værter, der skal tegne dækningen på de nye kanaler ligger ikke fast endnu.

"Vi overtog nøglerne d. 20. december, og siden har vi koncentreret os om at det, vi kunne se, var nødvendigt, at der var en række medarbejdere, der skulle afskediges. Nu sætter vi os med de enkelte redaktører på et seminar om et par uger og siger ok, hvordan skal dækningen være, hvilke programmer og hvilke eksperter skal vi have. Vi har en vifte af værter, nu sætter vi os med dem og fordeler opgaverne," siger han.

TV3 har fyret 27 medarbejdere på TV 2 Sport ud af 45. Heraf er 12 redaktionelle og 6 chefer ifølge Journalisten.dk.

"Der er røget mange journalister, fordi vi har laver en anden websatsning end den, TV 2 Sport havde, men ellers er det en samlet vurdering," siger Peter Nørrelund med henvisning til, at TV2sport.dk er blevet lukket i dag - det erstattes i stedet af et videosite på adressen Tv3sport.dk. Baggrunden er, at TV3 ikke vil konkurrere med andre omnibus-sportssites som Sporten.dk og Eb.dk.

Hvad bliver den største udfordring?

"Den største ting bliver, at vi har to virksomheder, Viasat Sport og TV 2 Sport, som nu skal smelte sammen i en ny virksomhed, TV3 Sport, hvor man kun får det bedste med fra de gamle virksomheder. Samtidig er der vist ingen sportsbroadcastere, der før har prøvet at stå med så mange rettigheder, og det giver også en lille smule ærefrygt."

TV3 Sport 1 får samme distribution som TV 2 Sport, hvilket var et krav fra konkurrencemyndighederne. Distributionen af TV3 Sport 2 ligger ikke fast - ud over at den udbydes hos søsterselskabet Viasat. TV3's direktør Kim Poder ønsker ikke at kommentere på forhandlingerne med distributørerne, der forestår, men siger, at prissætningen af TV3 Sport 1 foreløbig er uændret i forhold til TV 2 Sport. TV3 Sport 2 sampakkes ikke med TV3 Sport 1 og får en lavere pris.

- LR

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere