MediaWatch

Haagerup undsiger kanalchef i demo-sag

DR´s nyhedsdirektør er ikke enig med egen kanalchef i, at iscenesættelsen af en demonstration ved retssagen om EBH Bank er i orden.

Sagen omkring DR-dækningen af EBH Bank-retssagen tager nu en ny drejning.

Fredag fortalte kanalchef på DR1 Lotte Lindegaard til MediaWatch, at det var i orden, at DR og produktionsselskabet Larm Film havde arrangeret en demonstration for vrede aktionærer ved retssagen i forbindelse med optagelser til en ny dokumentarserie om finanskrisen. Problemet var blot, at produktionsselskabet ikke har fortalt det til de journalister, der dækkede retssagen – herunder DR´s egne udsendte, som bragt billeder og fortalte om de sure aktionærer i TV Avisen.

”Der er ikke noget galt i at arbejde med iscenesættelser. Sådan arbejder man over hele verden, og det er sådan set hele grundlaget for den serie, der kommer. Men det er kun i orden, hvis man tydeligt gør opmærksom på det, og det gælder både over for seere, men også over for dem, der i øvrigt er involveret i en optagelse. Så det, der er sket, må ikke ske. Der skulle have været en tydelig varedeklaration,” sagde hun.

Men det er nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup, tilsyneladende ikke enig i. Til Ritzau siger han, at en fiktiv demonstration strider mod dokumentargenrens grundsten og dermed DR's programetik.

”Det er en fiktiv demonstration, som skal give indtryk af en folkestemning. Men så viser det sig, at det er produktionsselskabet, der er initiativtager, igangsætter og facilitator på sådan et folkeligt udtryk. Det er ikke i orden”, siger Ulrik Haagerup, der dog ikke mener, at man kan kladres TV Avisens udsendte medarbejdere.

DR har samtidig besluttet, at kanalen alligevel ikke vil sende programmet, som optagelserne af de demonstrerende aktionærer skulle være brugt til.

- TBC

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere