MediaWatch

DR skal stramme op på tekst-tv

Danske Spil har lidt for frit spil på DR's tekst-tv, lyder det i en afgørelse fra Radio- og TV-nævnet.

I den kommende tid vil DR gå sine spilsider fra Danske Spil grundigt efter på tekst-tv, skriver DR i en pressemeddelelse.

Det skyldes en afgørelse fra Radio- og TV-Nævnet, der sætter fokus på de sider om pengespil på DR's tekst-tv, som Danske Spil står for opdateringen af.

Nævnet vurderer, at Danske Spil leverer et indirekte tilskud til DR's programvirksomhed og derfor også skal angives som sponsor på de enkelte sider.

Radio- og TV-Nævnet var af en klager også blevet bedt om at se nærmere på, om tekst-tv-siderne strider mod reklamebekendtgørelsen. Nævnet vurderer her, at der er redaktionelle begrundelser for at viderebringe informationen om odds og præmiestørrelser ved afgjorte spil - men ikke om kommende puljer, ligesom sloganet ”Jokeren er løs”, der blev brugt på én af siderne, er problematisk.

”Dette udgør efter nævnets vurdering en fremhævelse af Danske Spil og Danske Spils produkter, der går ud over, hvad der kan betegnes som nødvendigt og berettiget i forhold til det redaktionelle indhold, og kan medvirke til at fremme afsætningen af Danske Spils produkter,” lyder det i nævnets vurdering.

- LR

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs