MediaWatch

Global: NY Times øger oplaget 40 pct.

Digitale abonnenter giver oplagsvækst på New York Times, Bergens Tidende skal fyre hver fjerde, og så ødelagde orkanen Sandy de amerikanske mobil- og internetnetværk...

Bergens Tidende fyrer op mod hver fjerde
Det norske dagblad Bergens Tidende skal spare op til 150 mio. nkr og skære nær ved 25 pct. af medarbejderstaben i løbet af de næste fire år. Det svarer til, at avisen skal skære 80 årsværk.
Besparelserne vil varigt ændre avisen, avisens chefredaktør Trine Eilertsen til NRK.
”Det vil være en fejl at sige, at Bergens Tidende er Vestlandets store avis. Det bliver ikke længere Bergens Tidende, som den var engang,” siger hun.
Sparerunden er en del af moderkoncernen Schipsteds plan om at spare 400 mio. nkr.
Kilde: Kampanje.com

New York Times' oplag stiger 40 pct.
New York Times digitale avis fik mere end dobbelt så mange læsere i seks-måneders perioden fra april til september i år – sammenlignet med samme periode sidste år. Den digitale avis bliver nu læst af 896.352 læsere på hverdage, oplyser New York Times ejer, Times Co, med henvisning til tal fra Audit Bureau of Circulations – den amerikanske pendant til Dansk Oplagskontrol.  Den digitale abonnementsvækst er dermed med til at hæve avisens samlede oplag med 40 pct. I tallene gemmer sig både net-læsere og folk, der abonnerer på e-avis apps.
Printoplaget fortsatte dog faldet og lå 6,9 pct. lavere end samme periode året før. I alt udkommer New York Times i et papiroplag på 717.513.
Kilde: Bloomberg.com


Sandy ødelægger netværk
Strømnedbrud og oversvømmelser i forbindelse med orkanen Sandy afbrød tirsdag telenetværk i det nordøstlige USA, hvor forbindelse til mobiltelefoner, telefoner og internet var dårlig og hullet. De forskellige internet, mobil og kabel-tv selskaber melder om store problemer og talrige klager fra kunder, der ikke har netværk. Selskabet Verizon Communications’ oplyste tirsdag, at de var ved at danne sig et overblik over skaderne forårsaget af oversvømmelser, storm og væltede træer etc.
Kilde: Reuters.com

 

"Jeg står her i blæsten..."
Det er ikke need to know, men se alligevel orkanen Sandy skylle de hårdtarbejdende, amerikanske tv-kolleger rundt i dette tv-indslag.


- JHT

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs