DR-korrespondenter skal ind fra kulden

DR vil overveje nye måder at anvende TV Avisens indlandskorrespondenter, så de ikke skal rapportere fra mørke og kolde omgivelser.
Thomas Bo Christensen

Det skal være slut med frysende DR-journalister, der i efterårets aftenmørke rapporterer fra Indre Gade i DR-Byen eller står foran mørke bygninger.

Det fortæller nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup efter kritik af, at de rapporterende journalister ofte står i mørke og kolde omgivelser, som det f.eks. var tilfældet i går aftes, hvor Steffen Kretz fortalte om weekendens agent-historie foran PET´s hovedkvarter i Søborg, som kun svagt kunne anes i baggrunden.

”Det virkede som en god ide i august, hvor vi havde lange lyse sommeraftener. Men i takt med, at efteråret indfinder sig, og det bliver mørkere, bliver det mere og mere tosset, at man står foran en mørk bygning kl. 21.30 og rapporterer. Nogle gange vil det virke, hvis det giver mening for historien, mens det andre gange virker ligegyldigt, og mens andre gange igen kan virke latterligt,” fortæller han.

Nyt studie kan være løsningen
Den nylancerede tv-avis har ellers fået ros fra de fleste anmeldere, og DR har oplevet en markant stigning i antallet af seere - men ét af de få kritikpunkter været de nye indlandskorrespondenters placering ved live-interviews. Ikke mindst når korrespondenterne nogle gange blot er placeret lige uden for DR-Byens lokaler, mens de har fortalt og analyseret deres historier.

Ifølge Ulrik Haagerup er det dog kun i meget få tilfælde, at korrespondenterne har rapporteret fra omgivelserne omkring DR-Byen, og i så fald har det ofte været som følge af tekniske problemer. Men på redaktionen vil man til at gøre det anderledes, fortæller han:

”Vi prøver at se, om vi kan finde en anden måde at gøre det på. Om det skal være et særligt studie, eller om de bare skal inde i det almindelige studie. Vi er i hvert fald i gang med at evaluere det her,” siger han og fortæller om særligt et tilfælde, hvor ideen om at lade korrespondenten rapportere ”ude fra landet” gik helt i vasken.

Nej til Irma-høner
Det var i forbindelse med en historie om sæddonation, hvor TV Avisens sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling rapporterede fra søerne i København foran en Irma-reklame, hvor en Irma-høne ligger æg.

”Vi syntes, at det var meget sjovt, men det var måske lige sjovt nok, og det duede ligesom ikke,” erkender nyhedsdirektøren, som fortæller, at der vil sker en større evaluering af den nye tv-avis i løbet af den kommende måned, hvorefter redaktionen vil rette til.

- TBC

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også