MediaWatch

Q3: TV 2 Charlie er landets tredjestørste tv-kanal

TV 2 Charlie indtog i 3. kvartal rollen som Danmarks tredjestørste kanal foran andre mellemkanaler som TV3, DR2 og Kanal5.

TV 2 Charlie har godt fat i de ca. 900.000 seere, der er over 60 år, og forbruger meget tv.

Det er formentlig den bedste forklaring på, at TV 2 Charlie i 3. kvartal kan indtage rollen som Danmarks tredjestørste kanal, når man måler blandt alle danskere.

Det er aldrig forekommet tidligere i et helt kvartal.

TV 2 Charlie er ofte tredjestørst i perioder af sommermånederne, hvilket skyldes fast programmering af britiske krimier hver aften. Men i september fortsatte Charlie med at flytte op i rækkerne, selv om de nærmeste konkurrenter, som TV3 og DR2, nu var inde i højsæson og havde nye programmer.

Opgør på vej
I 3. kvartal 2012 kunne Charlie samle en share på 4,5 procent, DR2 kantede sig ind på 4,2 procent, og TV3 fik 3,9 procent, skarpt forfulgt af Kanal5, der er lige efter med 3,8.

Der er således lagt op til et potentialt dramatisk opgør mellem tv-markedets ‘mellemkanaler’ i de kommende kvartaler.

Det gælder DR2 kontra TV2 Charlie - og i høj grad Kanal 5 kontra TV3. TV3, som i adskillige år har været en klar nummer tre i Danmark, kan risikere at lande som nummer seks på ranglisten, hvis TV3-nedturen fortsætter, og hvis Kanal 5, der er hjulpet af stigende penetration, fortsætter fremgangen. 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs