MediaWatch

TV 2: Voice-flytning var plan B

TV 2 havde planlagt en flytning af Voice, hvis seerne lørdag aften foretrak Matador frem for talentprogrammet, siger underholdningschef Gitte Madsen.

Der skulle kun en enkelt lørdagsdyst til, før TV 2 opgav kampen mod Korsbæk og dens indbyggere i Lise Nørgaards tilsyneladende uopslidelige 'Matador'. 

I lørdags havde TV 2 premiere på 'Voice' - men kun 567.000 så med, mens 1.061.000 så Matador. Dermed fik Voice en dårligere seerstart på anden sæson end første.

"Vi må konstatere, at Korsbæk er den største by i Danmark. Det har vi stor respekt for, og vi var klar over, at vi nærmest var i modvind op ad Alpe d'Huez, så vi iværksætter nu Plan B, som vi havde i baglommen i forvejen," siger TV 2's underholdningschef Gitte Madsen til Ekstrabladet.dk.

Om Voice nye sendetidspunkt fast bliver kl. 20.55 om lørdagen vil Gitte Madsen dog ikke bekræfte - i lyset af, at nogle Matador-afsnit er længere end andre.

"Vi flytter det til efter 'Matador'. Det er det, seerne kan regne med. Vi gik ind i slaget mod 'Matador' med oprejst pande, og det er også med oprejst pande, vi overgiver os," siger Gitte Madsen.

Med TV 2's beslutning om at flytte Voice endte lørdags-dysten mellem de to store public service-hovedkanaler modsat af, hvad programdirektør på TV 2, Palle Strøm, forventede. For nylig vurderede han, at lørdagen ville ende i fred og "public service-fordragelighed", hvor de ældre seere fulgte Matador på DR1 og det yngre og voksne segment Voice på TV 2. 

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs