MediaWatch

DI: Fastfrys DR-licensen

Får DR lov til at udvide med 40 mio. kr., kan det kvæle væksten på det private tv-marked, mener branchedirektør i DI, Tom Togsværd.

DR's vokseværk skævvrider konkurrencen med de kommercielle kanaler og kan skade væksten på det danske tv-marked. Og derfor skal licensen fastfryses, og DR's anmodning om 40 mio. kr. ekstra til børn- og ungetv skal afvises. 

Sådan skriver branchedirektør i DI ITEK Tom Togsværd i Berlingske om DR's planlagte kanalomlægning, som DR har bedt om ekstra 40 mio. kr. til. 

Det er særligt den nye "ungdomskanal" DR3, der vil karambolere med kommercielle kanaler som Zulu, TV3 og Kanal 5, mener Tom Togsværd. 

"De kommercielle kanaler kan ikke bare bede om flere penge. DRs satsning kan derfor i den grad gøre det svært for de private at drive tv-kanaler - og dermed skabe nye arbejdspladser, som der er så hårdt brug for i Danmark. Og det er i øvrigt heller ikke fair konkurrence," skriver han i Berlingske. 

DI foreslår, at licensen fastfryses, så DR's budget forbliver omkring 3,8 mia. kr - og at DR altså ikke bevilliges de ekstra 40 mio. kr. til at styrke tv til børn og unge. Togsværd henviser blandt andet til BBC, der er blevet underlagt en fastfrysning af tv-licensen indtil 2017.

Tom Togsværd peger på, at DR ikke er blevet pålagt besparelser - trods en generelt presset økonomi i Danmark.

I løbet af de seneste år, er DR ikke blevet ramt af spareknive, men har i stedet "bredt sig", skriver Tom Togsværd. Han mener, at de 40 ekstra mio. kr. i licensmidler vil gå til at overbyde de øvrige statslige aktører, hvilket altså primært vil være TV 2, og de private aktører. 

- JHT

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs