MediaWatch

Det tunge skyts fremme i efterårets tv-krig

Efterårets kamp om weekendseere bliver en speget affære, hvor DR1 blander sig med 90'er hit, og TV 2 svarer igen med to tunge underholdningsskud i bøssen.

TV 2's 'Vild med dans' er tilbage på skærmen den 7. september kl. 20.00 med 10 nye dansende deltagere, og dette efterår har TV 2 to skud i weekend-bøssen.

Den følgende weekend slutter TV 2s andet skud, 'Voice Danmarks største stemme’, sig til TV 2s weekend-kombi. Anden sæson af 'Voice – Danmarks største stemme', der som noget nyt er rykket frem til efteråret, er med Felix Smith som ny vært. ‘Voice’ afsluttes med finale den 24. november.

“‘Voice..’ om lørdagen hele efteråret bør løfte TV 2s lørdag en del, og de kommer fra et relativt lavt shareniveau om lørdagen sammenlignet med efterår 2011. Det havde dog været mere gavnligt for TV 2 at løfte søndagen, hvor seerpotentialet er højere, men der render de jo ind i ‘Forbrydelsen’,” siger Broadcast Director Flemming Jensen, MEC.

Ung Tandbørste-profil
Samtidig går DR1 offensivt ind i efterårets weekend-slagsmål med en revitaliseret version af 90’er hittet ’Husk Lige Tandbørsten’ fredag den 7. september.

En speget affære, erkender MEC's broadcast-chef.

“Bestemt, men med 'Tandbørsten'-værten sigter DR1 ungt, så det passer fint med et ungt alternativ til den modne ‘Vild med dans’. 'Vild med dans' skal nok holde nogenlunde niveau, hvis casting er ok.”

TV3 og SBS i knibe
TV 2 og DR’s programplaner sætter mest af alt de andre kommercielle tv-stationer under pres, vurderer Maxus' Broadcast Manager Jesper Thorhauge.

"'Vild med Dans' formatet er så stærkt, at det med det rette cast vil stå godt i mod ”Husk lige tandbørsten”. Derfor vil største del af seerne blive taget fra andre stationer, da 'Husk lige Tandbørsten'umiddelbart også har en yngre profil," siger han. 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs