MediaWatch

Global: Schibsted skal spare 500 mio.

Norsk mediekæmpe skal spare en halv milliard, New York Times Company pønser på frasalg, og Spaniens regering kritiseres for brud på armslængdeprincip ...Schibsted skal spare halv mia.
Udviklingen på mediemarkedet får den toneangivende norske mediekoncern Schibsted til at bebude besparelser for 500 mio. nkk.
"De strukturelle ændringer i medieindustrien fortsætter. Udbredelsen af smartphones og tablets sætter yderligere fart på overgangen til digitale platforme. Vi må derfor gøre to ting: Fortsætte med at styrke vores digitale ekspertise og kapacitet, mens vi tilpasser omkostningerne. Som en konsekvens heraf, vil Schibsted tage sigte på at reducere omkostningsbasen med 500 millioner i løbet af de næste to år," siger Schibsteds adm. direktør Rolf Erik Ryssdal til Kampanje.com. Ifølge sitet har Schibsted skåret omkostningerne med 2,5 mia. kr. de seneste fire år. Meldingen fra Schibsted kommer ti forholængelse af offentliggørelsen af mediekoncernens kvartalsregnskab for de seneste tre måneder. Det viser en nedgang i resultatet af den primære drift på 13,2 pct. - og et fald i resultatet før skat på 19 pct. ifølge Kampanje.com.

Spansk regering beskyldes for politisk indblanding
Spaniens regering kritiseres i stigende grad for politisk indblanding i landets største statsejede radio- og tv-selskab, Radio y Televisión Española (RTVE). Ifølge Financial Times har en række højtprofilerede reportere, der anses for at være regeringskritiske, igennem den seneste tid mere eller mindre frivilligt har forladt stationen - efter en lovændring tidligere i år har forstærket statens indflydelse på centrale udnævnelser i RTVE. I weekenden forlod nyhedsværten Ana Pastor, der har ry for at stille politikerne kritiske spørgsmål, RTVE, efter at være blevet tilbudt en anden rolle. Det havde hun følgende kommentar til på Twitter: "Jeg ved, at de vil af med mig for at have lavet journalistik".

New York Times Co i frasalg
The New York Times Company nærmer sig en aftale om et salg af den digitale forretning About Group. Ifølge Financial Times ligger koncernen i forhandlinger med Answers.com om et salg af virksomheden for omkring 270 mio. dollars. Næsten det halve af den pris New York Times Company selv gav, da de købte About Group i 2005 for 410 mio. dollars.

- LR

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs