MediaWatch

TV 2 nedlægger gravergruppe

Der skal ikke længere være en særlig gruppe af undersøgende journalister på TV 2. Den såkaldte "nyhedsgruppe", der var helliget egenhistorier af den tungere slags, er opløst. I stedet vil tv-kanalen nu trække journalister ud af det daglige nyhedsflow i det tempo, som de enkelte journalister finder historier, der har brug for tid.

Der skal ikke længere være en særlig gruppe af undersøgende journalister på TV 2. Den såkaldte "nyhedsgruppe", der var helliget egenhistorier af den tungere slags, er opløst. I stedet vil tv-kanalen nu trække journalister ud af det daglige nyhedsflow i det tempo, som de enkelte journalister finder historier, der har brug for tid.

"Efter at have organiseret det som en fast nyhedsgruppe i to et halvt år, er det tid til at prøve noget andet. Blandt andet er vores historier om hash-handel på Christiania lavet på den måde, at journalisterne er taget ud af den daglige vagtplan, fordi der var en stærk historie," siger TV 2's nyhedsdirektør Michael Dyrby.

Gravergrupper på flere medier
Sidste år opgraderede TV 2 sin nyhedsgruppe fra tre til seks journalister. Nu skulle der være flere egenhistorier og mere undersøgende journalistik. Og flere andre store mediehuse har i løbet af de seneste år skudt ekstra benzin i gravergrupper, der kun skulle grave tunge, beskidte historier op. Jyllands-Posten ansatte flere journalister til formålet og Politiken etablerede en gravergruppe. Nedlæggelsen af nyhedsgruppen går altså mod denne tendens.  

Michael Dyrby understreger dog, at nedlæggelsen ikke skyldes, at man ikke har opnået de resultater, man havde håbet på med en særlig gruppe.

"Det var ikke fordi, det ikke fungerede. Gruppen leverede mange og  opsigtsvækkende histoirer, men nogle gange får man behov for at lave tingene på en anden måde for at få noget dynamik ind. Hvis du spørger Jyllands-Posten, Berlingske eller Politiken, så tror jeg, at du får det samme svar: Alle der arbejder med journalister, der skal opdyrke egne historier, oplever, at man bliver nødt til at ændre organisationsformen hver tredje eller fjerde år. For man kører træt. Og så er det bedre at komme over i et dagligt flow og lave  historier," siger Michael Dyrby.

Udfordring at give journalisterne tid til projekter
Nedlæggelsen af gruppen betyder ikke, at TV 2 vil skære ned på de undersøgende projekter, siger han. Det bliver ikke de samme folk, der skal lave dem, men brutto vil der være lige så mange journalister, der arbejder med længere projekter, som førhen. 

Han erkender, at det kan blive en udfordring at hive journalister ud af det daglige produktionspres.  

"Det bliver en ekstra udfordring for lederne at sørge for, at de vigtige historier med power får ekstra tid. Men vi har ikke skruet ned for ambitionerne om undersøgende journalistik," siger han. 

De journalister fra nyhedsgruppen, der talte mellem fire og otte mand afhængigt af nyhedsårstid, er nu flyttet over i andre redaktioner. Nogle på den daglige nyhedsdækning, en enkelt til Station 2, fortæller Michael Dyrby.

- JHT
 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs