MediaWatch

DR stævnet for penis-satire

Ulf Gregers Andersen griner ikke, når satireduoen fra Rytteriet transformerer sangen 'Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad' til 'Der er noget i penis, jeg ved ikke hvad'. Han er barnebarn til komponisten Vilhelm Gregersen og lægger nu sag an mod DR på grund af Rytteriets penis-satire, skriver Ekstra Bladet.

Ulf Gregers Andersen griner ikke, når satireduoen fra Rytteriet transformerer sangen 'Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad' til 'Der er noget i penis, jeg ved ikke hvad'.

Han er barnebarn til komponisten Vilhelm Gregersen og lægger nu sag an mod DR på grund af Rytteriets penis-satire, skriver Ekstra Bladet.

»Rytteriet og DR krænker min morfar, pastor Vilhelm Gregersens ære«, siger direktør Ulf Gregers Andersen fra Frederiksberg til Ekstra Bladet.

Rytteriets alternative version af sangen blev vist på DR2 med et pigekor 30. december 2011.

Rasmus Botoft, der sammen med Martin Buch udgør Rytteriet, undskylder.:

»Vi er meget kede af, at Vilhelm Gregersens barnebarn er blevet ked af det. Vi syntes bare, det var en kærlig lille joke. Det er fis og ballade. Vi har ikke haft til hensigt at støde nogen eller ødelægge nogen sange,« siger han til Ekstra Bladet.

Sangen er fra 1911, og ophavsretten, der kun varer 70 år, er altså udløbet.

Civilstyrelsen har givet afslag på fri proces til at føre en retssag mod DR, fordi styrelsen skønner, at Ulf Gregers Andersen ikke kan få medhold i sagen, hvor han blandt andet ønsker, at DR forpligtes til at bringe en mindeudsendelse om komponisten Vilhelm Gregersen.

DR kræver sagen afvist.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs