Dansk tv holder ædegilde

Siden 2012 er den ugentlige menu af madprogrammer på dansk tv ottedoblet fra 5 til 38 timer. Og seerne er stadig sultne efter lækkert mad-tv.

Danske tv-kanaler viser otte gange så mange madprogrammer som for bare fem år siden.

I 2007 kunne danskerne gnave sig igennem fem timers tv-mad om ugen. I 2012 var der 38 timer på menuen. Det viser en optælling, hvor Søndagsavisen har gennemgået en uges tv-programmer for fem år siden og i dag.

"Vores mødre lærte at lave mad af deres mødre. Men den viden gik tabt, da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Nu har tv overtaget mors lærerrolle," siger Katharina Raagaard, der er medieforsker og har skrevet speciale om mad-tv, til Søndagsavisen.  

Kanal 5 viser mest mad-tv
Tv-køkkenet har ændret sig markant, siden Kirsten Hüttemeiers tid i 1950'erne og er ikke længere bare en lektion fra en kok ved et køkkenbord. Blandt andet har subgenren af kendis-køkken-konkurrencer som eksempel '4-stjerners Middag' på Kanal 5 vundet indpas.

Kanal 5 er den kanal, der viser mest mad-tv. I 2007 havde kanalen slet ingen madprogrammer - men i løbet af en 2012-uge viser kanalen 22 timers mad-tv.  

Men seerne er ved at være mætte af kendiskøkkener, tror tv-værten Ane Cortzen. Hun gætter, at madprogrammer med et socialt- eller samfundsmæssigt twist, som Claus Meyers 'Restaurant bag tremmer', bliver tendensen i de kommende års mad-tv.

"Der er ved at komme en interesse for mad i det offentlige rum. Man kunne jo kigge på maden i sportshallerne, kantinerne eller i skolerne. Hele den del er ikke udforsket herhjemme endnu," siger hun til Søndagsavisen.

- JHT

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også