MediaWatch

Elbæk om DR's børnepenge-krav: Arh dér

Prioriteringen af børn og unge og skærpelsen af kanalprofilerne i DR falder i god jord hos kulturminister Uffe Elbæk (R), der dog ikke vil love DR flere penge.

Der er flere gode takter i gårsdagens store kanal-strategiske udspil fra DR, der fra 2013 betyder farvel til DR Update og DR HD og goddag til en ekstra børnekanal, 'Lille Ramasjang', og en kanal for de unge voksne fra 15-39 år, 'DR3'.

Sådan lyder i hvert fald den umiddelbare reaktion fra kulturminister Uffe Elbæk (R), der dog samtidig trækker gevaldigt på det, når det gælder DR's ønske om 40 mio. kr. ekstra til at styrke børn og unge-området.

"Jeg synes umiddelbart omlægningen i DR ser interessant ud. Jeg hæfter mig især ved to ting, den ene er, at man får en skarpere profil på de enkelte kanaler, og det andet er, at man opruster på børn- og unge-området, som også har høj politisk prioritet for regeringen," siger Uffe Elbæk, der grundlæggende er parat til at komme DR i møde, når det gælder bestyrelsens ønske om at udvide armslængdeprincippet, så DR får mere frihed til at fordele programindholdet på de enkelte kanaler selv - og ikke skal en tur igennem ministeriet og have godkendelse til det hver gang.

"Min grundholdning er, at vi skal gå mere fra detailstyring til strategisk styring, så der er den nødvendige ledelsesmæssige frihed til at prioritere ressourcerne selv. Det er min tilgang til kulturområdet og også til medieområdet," siger Uffe Elbæk.

Til gengæld trækker kultuministeren noget mere på det, når talen falder på finansieringen af DR's omprioritering - og public service-husets ønske om 40 mio. kr. til forstærkning af tilbuddene til børn og unge.

"Ahrr... Jeg respekterer ønsket, og jeg hører, hvad bestyrelsesformanden siger, men fordi man ønsker sig noget, er det jo ikke sikkert, at man også kan få det. Vi er i en situation, hvor pengene ikke vokser på træerne. Men nu skal vi først have et medieforlig, og så skal vi kigge på DR's public service-kontrakt, og så må vi se, om økonomien kan følge med," siger Uffe Elbæk.

- LR

 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs