MediaWatch

TV3 snupper engelsk topfodbold fra SBS

Modern Times Group, MTG, overtager rettighederne til England’s Barclays Premier League i Sverige og Danmark. Det er således TV3-kanalerne, der kan vise mange af de attraktive engelske topkampe fra 2013-2014 sæsonen til 2015-2016 sæsonen. Aftalen med FA Premier League giver TV3 live-rettigheder til samtlige 380 kampe i turneringen, hvoraf 75 procent af kampene er eksklusive. 

Modern Times Group, MTG, overtager rettighederne til England’s Barclays Premier League i Sverige og Danmark.

Det er således TV3-kanalerne, der kan vise mange af de attraktive engelske topkampe fra 2013-2014 sæsonen til 2015-2016 sæsonen.

Aftalen med FA Premier League giver TV3 live-rettigheder til samtlige 380 kampe i turneringen, hvoraf 75 procent af kampene er eksklusive. 

“The Barclays Premier League er den mest poplære fodboldturnering i verden med en stor fasebase i Skandinavien,” siger Hans-Holger Albrecht,  CEO for MTG, i en pressemeddelelse.

Potentielt alvorligt tab
Dermed taber SBS' 6'eren en stor del af sit seerunderlag fra efteråret 2013. Fem-seks engelske topkampe om ugen på 6'eren har æren for det meste af SBS' seerfremgang dette forår. 

Men MTG's indkøb indbefatter ikke eksklusivitet på samtlige kampe i den store engelske liga. SBS forhandler lige nu med Premier League om en ny aftale om færre kampe fra 2013.

"Den vil indeholde færre kampe end vi har nu, men det vil samtidig vil det frigøre ressourcer til at investere i nye programmer og andre rettigheder til 6'eren, som vi ønsker at styrke i sin position som Danmarks eneste tv-kanal for mænd. Vi har derfor en klar forventning om, at 6'eren i de næste fire år fortsat vil være hjemmebane for engelsk topfodbold," siger informationchef Jesper Jürgensen, SBS, til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs