MediaWatch

SBS: 'Cellen' bliver på hylden

Komikeren Omar Marzouk overvejer at søge advokatbistand for at få sin kontroversielle satire-serie ’Cellen’ tilbage fra SBS TV, skriver BT.

For over fire år siden besluttede SBS TV at få produceret en sitcomedy-serie til Kanal 5 og bestilte Omar Marzouk til at lave 'Cellen'. Satireserien fik 4,5 millioner kroner i støtte fra Public Service Puljen, og SBS TV brugte selv et lignede beløb på at få serien produceret.

Komikeren Omar Marzouk overvejer at søge advokatbistand for at få sin kontroversielle satire-serie ’Cellen’ tilbage fra SBS TV, skriver BT.

For over fire år siden besluttede SBS TV at få produceret en sitcomedy-serie til Kanal 5 og bestilte Omar Marzouk til at lave 'Cellen'.

Satireserien fik 4,5 millioner kroner i støtte fra Public Service Puljen, og SBS TV brugte selv et lignede beløb på at få serien produceret.

Men da tv-serien var færdig, nægtede SBS at vise serie. Det betød, at SBS måtte betale de 4,5 millioner støttekroner tilbage og tage et tab på resten.

Filminstituttet, der bestyrer puljen, opfordrede efterfølgende SBS til at forære 'Cellen' tilbage til Omar Marzouk, således at den muligvis kunne få et nyt online liv eller på DVD.  Men det vil SBS ikke.

Informationschef hos SBS, Jesper Jürgensen, siger til bt.dk:

”Vi anser sagen om 'Cellen' som fuldstændig afsluttet. Vi har ingen planer om at overdrage Omar serien. Vi har købt og betalt et program. Om og hvornår vi vil sende programmet er derfor helt op til os.”

Omar Mazouk overvejer nu at sætte en advokat på sagen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs