News diskuterer live-dækning i kølvandet på Toulouse-drama

Live-reportagerne fra Toulouse var for dårlige, lyder en kritik. News-chef Mikkel Hertz erkender, at reporterne nogle gange får umulige spørgsmål.
MediaWatch

Live-reportagerne fra dramaet om terroristen i Toulose var generelt “for ringe”, og studieværterne er typisk for dårlige til at bruge reporterne ude i marken fornuftigt, lyder en harsk kritik fra Berlingske-chefredaktør Lisbeth Knudsen i et blogindlæg i Berlingske.

Den problematik har TV 2 News taget fat på, fortæller kanalchef Mikkel Hertz.

“Jeg læste det med interesse, og jeg kan godt genkende noget af kritikken af, at studieværterne stiller spørgsmål, som reporteren i marken ikke har en jordisk chance for at svare kvalificeret på. Vores værter gør det supergodt generelt, men jeg har også selv tænkt “damn” indimellem, når jeg kan se, at livereporteren lynhurtigt skal finde på noget, der lyder nogenlunde begavet, som svar på et spørgsmål, der ikke kan besvares fornuftigt,” siger Mikkel Hertz og tilføjer:

“Vi har talt om, hvorvidt en del af dækningen var et fejlskud eller ej på vores interne efterkritik. Jeg synes ikke, at det er et generelt problem, men vi går videre med vores dialog om det.”

Hvordan kan man gøre det anderledes?

“Personligt kan jeg godt lide, når studieværten stiller spørgsmål der viser, at de har indsigt i, hvad der foregår og har forståelse for den situation, den udsendte befinder sig i i stedet for at stille meget åbne spørgsmål. Så en studievært kan jo for eksempel sige: “Du er godt nok lige stået op, men har du nogen idé om, hvordan stemningen er i øjeblikket?””.

Hvordan vil I ellers konkret gøre noget anderledes fremover?

“Vores verden forandrer sig ikke, fordi vi har læst noget i avisen, men det er en kvalificeret vurdering af en del af vores produktion, og det taler vi videre om, når vi har værtsmøder og på vores efterkritik. Det væsentligste er, at der er tale om, at nogle værter skal tænke over deres spørgsmål og tage en dialog om med de udsendte om, hvad er de er klædt på til at svare på i indslaget,” siger Mikkel Hertz.

Korrespondenterne for et bestemt land har jo en helt anden baggrundsviden om landet, end en reporter der sendes ned for at dække en dramatisk situation - er det ikke bedre at bruge dem?

“Det synes jeg ikke afspejler vores virkelighed. Da Costa Concordia forliste, var de folk vi sendte ned, nogen der har boet der og kunne sproget. Vi sender ikke bare yngste praktikant afsted, så den afvejning laver vi hver gang.”

- TBH
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også