MediaWatch

Frit tv-valg skrinlagt i fire år

Folketingets ambitioner om at alle danske husstande selv skal have mulighed for at vælge, hvilke tv-kanaler de vil se, er indtil videre blevet lagt på hylden. Det sker efter Miljøminister Ida Auken (SF) har besluttet først i 2016 at fjerne de bestemmer, som er skrevet ind i mange lokalplaner om, hvilken kanaludbyder tv-signalet skal komme fra.

Folketingets ambitioner om at alle danske husstande selv skal have mulighed for at vælge, hvilke tv-kanaler de vil se, er indtil videre blevet lagt på hylden.

Det sker efter Miljøminister Ida Auken (SF) har besluttet først i 2016 at fjerne de bestemmer, som er skrevet ind i mange lokalplaner om, hvilken kanaludbyder tv-signalet skal komme fra.

”De tre år er foreslået som et rimeligt og robust kompromis mellem hensynet til afvikling af evt. aktuel restgæld i eksisterende antenne- og grundejerforeninger og hensynet til medlemmernes (forbrugernes) mulighed for tidsmæssigt overskueligt at kunne frigøre sig fra medlems- og betalingsforpligtelser til foreningerne. Hertil kommer, at en entydig frist giver klarhed og derfor er kommunikerbar for involverede parter,” lyder meldingen fra Naturstyrelsen, som hører under Miljøstyrelsen, ifølge Berlingske.dk.

Naturstyrelsen vurderer, at ca. 100.000 husstande vil være nødt til at nøjes med pålagt tv-udbyder frem til 2016. Men de danske selskabers brancheforening, Dansk Energi, er meget uenig i de tal. De anslår, at tallet er to-tre gange større, altså at der er tale om 200.000 – 300.000 husstande, der vil blive berørt.

Folketinget besluttede ellers sidste år, at intet nyt byggeri opført efter 1. september skulle tvinges til at knytte sig til en bestemt tv-leverandør. Men de planer bliver således udskudt nogle år.

Flere husstande er bundet til en grundejerforening eller et
antennelaug, som igen er knyttet til en fast tv-udbyder. Tilslutningspligten til lokale fællesantenneanlæg stammer fra 1970’erne, hvor det blev indført for at sikre at flere kunne se mange kanaler. Desuden ville man også gerne undvære synet af uskønne paraboler og antenner.

- CT

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs