MediaWatch

Forsker: TVA blev en brik i det store spil

DR1 har ganske enkelt behov for at udvide primetime for at befæste sine seerandele, lyder tolkningen fra en af landets nyhedseksperter. “Primetime slutter så at sige for tidligt set med DR1's øjne. Man kommer for hurtigt frem til TVA, hvorefter DR1 bliver smallere,” siger professor, ph.d., Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Stig Hjarvard, Københavns Universitet.

DR1 har ganske enkelt behov for at udvide primetime for at befæste sine seerandele, lyder tolkningen fra en af landets nyhedseksperter.

“Primetime slutter så at sige for tidligt set med DR1's øjne. Man kommer for hurtigt frem til TVA, hvorefter DR1 bliver smallere,” siger professor, ph.d., Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Stig Hjarvard, Københavns Universitet.

Han forventer, at DR1 vil servere public service underholdning i den udvidede primetime-tid fra kl 20.00 til 21.30. Det vil nemlig kunne forbedre sharen kraftigt.

TV2 News sætter dagsorden
Stig Hjarvard er opmærksom på, at flere andre nyhedstiltag, der ikke er offentliggjort i detaljer, er på vej fra DR, herunder mere breaking news.

“Hovedfokus synes at være seerandele til hovedkanalen, men indbygget i det er en nyhedsopgradering. DR må sikre sig, at man er dagsordensættende, for presset fra TV 2 og TV 2 News i de senere år er stort. Jeg tror, at politikerne opfatter News som det sted, nyheder udvikler sig - uanset at News har relativt få seere - men når politikerne tror det, så skal DR reagere på det,” siger Stig Hjarvard, der også nikker anerkendende til News’ rolle som nyhedsbureau, der døgnet rundt feeder hele TV 2.

Konfrontation ikke målet
Nyhedskonfrontationen med TV 2 kl 22.-22.30 er ikke speciel hensigtsmæssig, heller ikke for DR selv.

“DR’s drivkraft er ikke specifikt at konfrontere TV 2 kl 22.00. Det er blot biproduktet af ønsket om en længere primetime.”

Med alt det in mente synes de nye planer ikke drevet DR-nyheder selv, vurderer Stig Hjarvard. TVA og aktualitetsprogrammerne er en brik i et større strategisk spil.

“For DR's nyhedsudsendelser ligger vel meget godt, som de gør," siger han.

Han tror ikke, at DR har ressourcerne til at gå i kødet på TV 2 News af anden vej: ved at opgradere DR Updates indhold og især distribution.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs