MediaWatch

Usikker fremtid for 'X Factor' og 'Voice'

Fremtiden for de to store tv-talentshows er til grundige overvejelser hos DR og TV 2 i den kommende måned. TV 2 afsluttede i lørdags talentshowet ’Voice - Danmark største stemme’ med nydelige seertal, der dog ikke var oppe i ’X Factor’ kategorien. DR1's store talentshow afslutter sin femte sæson den 23. marts. Adm. direktør Jacob Houlind, Nordisk TV, kan bekræfte, at TV 2 endnu ikke har bestilt en ny sæson af ’Voice’ hos Nordisk.

Fremtiden for de to store tv-talentshows er til grundige overvejelser hos DR og TV 2 i den kommende måned.

TV 2 afsluttede i lørdags talentshowet ’Voice - Danmark største stemme’ med nydelige seertal, der dog ikke var oppe i ’X Factor’ kategorien. DR1's store talentshow afslutter sin femte sæson den 23. marts.

Adm. direktør Jacob Houlind, Nordisk TV, kan bekræfte, at TV 2 endnu ikke har bestilt en ny sæson af ’Voice’ hos Nordisk.

“Hvorvidt vi tager en ny sæson, vil formodentligt blive afgjort inden for en måneds tid eller to,” siger han.

X Factor exit
Ekstra spænding kredser om, hvorvidt DR tager en sjette runde med X Factor. Blu og DR har kun haft en produktionsaftale om den X Factor, der toner ud om tre uger.

Usikkerheden skærpes af, at X Factor i visse kredse er blevet symbolet på et underholdningspræget, seerhungrende DR1, der kører det samme koncept i årevis. Ikke det ’skarpere DR’, der nu er generaldirektørens og organisationens motto og linje. 

En mulig indikation er, at de nuværende X factor dommerne alle har meddelt, at de ikke laver programmet næste år. 

"Ingen kommentarer”, lyder svaret fra Blu’s adm. direktør Kim Ardal på spørgsmålet om, hvorvidt det Fremantle Media-ejede produktionsselskab Blu har fået ordren i hus på en ny omgang 'X Factor' til 2013, eller hvornår han eventuelt venter den kommer.

Sidste år var det sidst i marts, at DR besluttede DR sig for at bestille den runde, der snart er færdig

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs