MediaWatch

KLF: Usikkert om politisk indgreb er vejen frem

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens anbefaling af politiske indgreb for at sikre frit tv-valg rummer faldgruber, lyder det overraskende fra KLF.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens anbefaling af politiske indgreb for at sikre frit tv-valg rummer faldgruber, lyder det fra overraskende kant.

90 procent af de danske tv-seere betaler for flere kanaler, end de bruger. Det er én af årsagerne til, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en rapport, der var 1½ år undervejs, anbefaler politiske indgreb for at sikre et friere tv-valg for forbrugerne.

Seer- og lytterorganisationen KLF's landsformand, Lars-Peter Melchiorsen er overraskende skeptisk.

"Umiddelbart lyder det jo besnærende med det frie kanalvalg, men hvad kommer det til at betyde for priserne? Det, der vindes ved mere konkurrence risikerer at gå tabt på mindre rabatter, fordi distributørerne med tv-pakkerne kan præsentere 'sikre' kunder til levarandørerne. Og så repræsenterer pakkerne jo en vis solidarisk tænkning," siger han på KLF.dk

Tanken om at borgerne helt frit skal kunne vælge kanaler er i udgangspunktet god, men der er også problemer forbundet med det, tilføjer Henning Bjerg Mikkelsen, der er mediepolitisk næstformand i KLF, Kirke & Medier.

"Set fra et tv-forbrugersynspunkt hilser jeg det frie tv-valg velkomment. Men jeg tænker, at markedet regulerer sig selv, så et politisk indgreb ikke bliver nødvendigt," siger Henning Bjerg Mikkelsen, der dog er bekymret for, om skærpet konkurrence vil gå ud over tv-programmernes kvalitet.

"Man kan håbe, at det bliver en konkurrence på seriøsitet, kvalitet og dybdeborende journalistik, men man kan godt frygte det modsatte, når man ser på, hvordan den øgede konkurrene nyhedsmedierne imellem hidtil har ført til mere overfladisk og dårligere researchet journalistik."

- PFL

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs