MediaWatch

Eutelsat slukker for Roj TV

Torsdag oplyste den europæiske tv-udbyder Eutelsat, at man vil lukke ned for den kurdiske tv-station ROJ TV. Det skriver Ritzau.

Torsdag oplyste den europæiske tv-udbyder Eutelsat, at man vil lukke ned for den kurdiske tv-station ROJ TV. Det skriver Ritzau.

Udtalelsen kommer oven på byrettens dom, der dømte tv-stationen for at fremme terror ved at støtte den kurdiske PKK-bevægelse, men retten fratog ikke stationen retten til at sende. Det åbner lovgivningen i følge dommeren ikke mulighed for. Byrettens dom er anket til Landsretten, men den europæiske tv-udbyder Eutelsat vil ikke vente på en endelig afgørelse i sagen om den kurdiske tv-station.

"Under de omstændigheder har Eutelsat besluttet at suspendere Roj TV's tilstedeværelse på sine satellitter for at undgå at pådrage sig et strafansvar for medvirken til terroraktiviteter," oplyser selskabet.

Derfor har Eutelsat bedt de distributører, der linker Roj's tv-signal via Eutelsats satellitter om at standse deres aktiviteter.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har allerede slået fast, at regeringen vil se på, om lovgivningen skal ændres, så det fremover bliver muligt at tage rettighederne fra et terrordømt selskab.

- CT

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs