MediaWatch

Smertefri overgang til digitalt sendenet

Kun få gik i sort onsdag nat, da tv-signalet skiftede fra MPEG2 til MPEG4.

Det tyder på, at danskerne havde styr på tv-modtageudstyret, da tv-signalet onsdag nat skiftede fra MPEG2 til MPEG4.

DR’s servicetelefon i Licens- og Programservice melder om i alt kun 114 opkald fra seere, der onsdag havde brug for hjælp og vejledning i forbindelse med overgangen.

"Bortset fra et enkelt uforudset teknisk kiks, der betød, at omlægningen blev forsinket til klokken 10.30, er hele overgangen til MPEG4 forløbet meget tilfredsstillende. Det lader til, at de berørte seere har været godt med, og at de har forstået at tage de forholdsregler, som vi har anbefalet," siger Carsten Corneliussen, der er specialkonsulent i DR Jura, Politik og Strategi, i en pressemeddelelse.

Overgangen til MPEG4 onsdag markerede afslutningen på digitaliseringen af det danske jordbaserede antenne-tv-sendenet (DTT). Dette net distribuerer det gratis, landsdækkende og såkaldte 'frit tilgængelige tv', der kan modtages af alle via antenne.

"Vi er nu i mål med den fulde digitalisering af antenne-tv sendenettet. Det er en historisk milepæl, og vi kan nu begynde at arbejde målrettet med andre digitale udviklingsplaner for nye service til vore brugere," siger Carsten Corneliussen.

Omkring 225.000 husstande, der så tv via et MPEG2-tv-signal med antenne, var i risikozonen for at få sort skærm efter den 11. januar.

- CT

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs