MediaWatch

Elbæk: DR får ikke mere i licens

Uffe Elbæk trækker valgkampsløfte om mere licens til DR tilbage.

I den såkaldte Marshall-plan, som den nye kulturminister Uffe Elbæk fremlagde under valgkampen, stod der, at licensen skulle følge prisudviklingen.

Men kulturministeren vender nu selv tommelfingeren nedad til det forslag.

”Det løber jeg - jeg vil ikke sige larmende, men i hvert fald - væk fra. Det har jeg slet ikke tænkt mig at forfølge,” siger Uffe Elbæk i et interview med Børsen.

”Det handler om den økonomiske realitet, der er i Danmark i dag. Alle offentlige institutioner må forstå, at vi står over for en voldsom økonomisk udfordring,” siger Elbæk.

Han påpeger dog den demokratiske fordel ved store public service stationer, og selv om DR ikke bliver overøset med gaveregn, vil kulturministeren stadig stå vagt om en stærk public service. Dette vil han bl.a. sikre ved at slå fast at TV 2 ikke skal sælges, og ved at italesætte betydningen af public service. Desuden vil han arbejde for mindre detail-styring af institutionen.

- CT

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs