MediaWatch

Ny regering: TV 2-salg skal afblæses

Ifølge Epn.dk lægger regeringsgrundlaget op til at sikre TV 2 som statslig public service-station.

Selvom kulturpolitik formentlig ikke er dét, der optager flest sider i det regeringsgrundlag, som S, R og SF fremlægger i dag, så fremgår det, at regeringen ønsker at fastholde og udvikle landets public service-medier - DR, TV 2 og TV 2-regionerne. Det skriver Epn.dk.

Det indebærer samtidig, at staten skal bevare sit ejerskab af TV 2 - og dermed vil den nye regering afblæse den 10 år gamle borgerlige drøm om en privatisering af TV 2, der blev lanceret af daværende kulturminister Brian Mikkelsen (K) i 2001.

Opsagde TV 2-aftale i foråret
S, R og SF opsagde i foråret den aftale, de indgik som en del af medieforliget fra 2006 om et salg af TV 2 - opsigelsen skete i kølvandet på det nye, smalle medieforlig fra 2010.

"Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre respekterede som en del af medieforliget i 2006 regeringen og Dansk Folkepartis ønske om at sælge TV 2, men da oppositionspartierne nu står uden for det nye medieforlig, er partiets medieordførere Holger K. Nielsen, Jørgen Poulsen og Mogens Jensen enige om, at et salg ikke gennemføres ved et regeringsskifte," lød det i forårets pressemeddelelse.

Partierne har dog tidligere været åbne for, at en del af TV 2 kunne sælges på folkeaktier (som Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby har foreslået) og så sent som i sidste uge, foreslog SF's medieordfører Holger K. Nielsen, at TV 2 skulle fremtidssikres som  en offentligt ejet erhvervsdrivende fond ala RealDania Fonden og TrygFonden. 

Ud over aflysningen af TV 2-salget, så skulle det ifølge Epn.dk også fremgå af regeringsgrundlaget, at regeringen ønsker at ændre mediestøtten, så også netmedier får adgang til at søge støtte.

Både ønsket om et offentligt ejet TV 2 og mediestøtte til netmedier er i overensstemmelse med partiernes tidligere mediepolitiske udspil, lige som partierne har lagt op til en genforhandling af medieforliget.

- LR

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs