MediaWatch

Avis: Kamber går med 1,5 mio. kr.

På bare lidt over et år er vinden vendt i DR, og Mikael Kamber er fortid som mediedirektør.

På bare lidt over et år er vinden vendt i DR, og Mikael Kamber er fortid som mediedirektør.

Den kortvarige ansættelse til trods, får Mikael Kamber, der kom fra en stilling som adm. direktør og ansv. chefredaktør på Jydske Vestkysten, 1,5 mio. kr.  i fratrædelse. Det erfarer B.T.

Fratrædelsen skyldes ifølge ham selv, at han står for en bredere definition af public service end den, DR-ledelsen ønsker.

Han siger ligeledes til bt.dk, at han har været klar over risikoen ved jobbet som mediedirektør, som også hans forgænger Lars Grarup fratrådte efter uoverensstemmelser med ledelsen om DR’s retning.

“Jeg har vidst fra dag et, at stolen som mediedirektør i DR ikke alene var den sjoveste og mest spændende og interessante, men også et farligt sted at sidde, fordi alle programbeslutninger passerer mit bord, “ siger Mikael Kamber til bt.dk og understreger, at han og DR ikke skilles som uvenner.  

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs