MediaWatch

Strøm om krimi-granskning: Vi følger DR-spor

Et enigt Radio- og tv-nævn besluttede tirsdag at undersøge, om TV 2's ‘Den som dræber' er skadelig for de mindste seere.

Et enigt Radio- og tv-nævn besluttede tirsdag at undersøge, om TV 2's ‘Den som dræber' er skadelig for de mindste seere.

Nævnets opfattelse er, at TV 2 med 'Den som dræber' sætter nye standarder for det dramatiske indhold i tv-dramatik. Volden i 'Den som dræber' er mere explicit, end hvad seeenre hidtil har målt kl 20.00, vurderer Nævnet, der endnu ikke har taget stilling til, om serien bør flytte sendetid - først skal Medierådet for børn og unge komme med deres vurdering.

TV 2 vil forny DR's tv-krimier
TV 2's programdirektør Palle Strøm ser frem til at deltage i den proces, der tirsdag blev sat i gang af Radio- og tv-nævnet.

“Vi er jo ikke interesserede i at genere hverken seere eller andre. Vi mener selv, vi lægger os i den tradition, DR har skabt med krimi søndag kl. 20, men har da bevidst haft som mål at forny genren, ligesom vi gjorde med Lærkevej i dramedy-genren. Så om den fornyelse skaber anledning til kritik fra rådet, det må vi afvente,” siger Palle Strøm.

Programdirektøren tvivler forsigtigt på, at kritikken varer ved, efterhånden som serien fortsætter, og der skrues op for spænding og ned for gys.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs