MediaWatch

TV 2-rabatter for Højesteret i dag

Den mangeårige sag om TV 2's progressive årsrabatter får i dag en afslutning, når Højesteret afsiger dom i sagen, skriver Berlingske Business. Sagen kan koste TV 2 dyrt - omkring 350 mio. kr. i den tilknyttede erstatningssag, Viasat har anlagt - hvis Højesteret giver TV 2-konkurrenterne Viasat og SBS medhold i, at TV 2 har udnyttet sin dominans til at give konkurrenceforvridende mængderabatter til annoncører.

Den mangeårige sag om TV 2's progressive årsrabatter får i dag en afslutning, når Højesteret afsiger dom i sagen, skriver Berlingske Business.

Sagen kan koste TV 2 dyrt - omkring 350 mio. kr. i den tilknyttede erstatningssag, Viasat har anlagt - hvis Højesteret giver TV 2-konkurrenterne Viasat og SBS medhold i, at TV 2 har udnyttet sin dominans til at give konkurrenceforvridende mængderabatter til annoncører.

11-årigt sagsforløb
Sagen er anlagt af Viasat og SBS - men udspringer oprindeligt af en klage fra det daværende TV-Danmark (som SBS-koncernen kaldte sit tv-brand den gang, red.), der i 2000 klagede over TV 2's rabatter til Konkurrencestyrelsen. 

Sagen blev herefter af to omgang afgjort til SBS fordel - men afgørelsen begge gange ophævet i Konkurrenceankenævnet efter anke fra TV 2. 

I 2006 tog Viasat og SBS sagen til Østre Landsret, der i 2009 gav TV 2-konkurrenterne medhold - hvorefter TV 2 igen ankede, og sagen afgøres altså nu i Højesteret i dag.

- LR

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs