MediaWatch

TV 2 og DR indrømmer spindoktor-dilemma

Både DR og TV 2 mærker, at det kræver en særlig balancegang at have tidligere spindoktorer ansat på redaktionelle topposter.

Det er ikke altid lige let at have en ansat, der tidligere har arbejdet som spindoktor for en eller flere politikere. Det erkendte kanalchef Mikkel Hertz bl.a., da han i forbindelse med den omdiskuterede tv-duel mellem Lars Løkke Rasmussen (V) og Villy Søvndal (SF), valgte at udskifte værten kort før debatten.

Egentlig var det redaktør på TV 2 News, Ulla Østergaard, der skulle styre slagets gang under duellen, men i sidste øjeblik blev hun fritaget fra opgaven, fordi hun er tidligere spindoktor for statsminister Lars Løkke Rasmussen.

”Ulla Østergaard har selv fundet, at i præcis denne sammenhæng er det smartest, at hun ikke selv sad i stolen,” siger Mikkel Hertz til dagens Jyllands-Posten.

Spørgsmålet om Ulla Østergaards habilitet har da også før været diskuteret. Tidligere på året fik hun kritik for personligt at have undskyldt for en TV 2-journalists opførsel over for sin tidlgiere arbejdsgiver, Lars Løkke Rasmussen, da journalisten uden aftale forsøgte at stille en række spørgsmål til statsministeren, der var inviteret ud til TV 2 i en anden anledning.

I dag bringer flere aviser historien om, at Ulla Østergaard også skulle have efterspurgt Lars Løkkes personlige e-mail hos statsministerens nuværende spindoktor.

Hos DR er man også opmærksom på, at der kan være tidspunkter, hvor en tidligere spindoktor ikke kan udføre givne opgaver uden at risikere at få et troværdighedsproblem. Det gælder blandt andet i forhold til den nyligt ansatte indlandschef, Sandy French, der tidligere har arbejdet som spindoktor for økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (V).

”Vi kunne aldrig drømme om at sætte vores indlandschef til at redigere en udsendelse med Brian Mikkelsen. Der ville hun risikere at komme i habilitetsproblemer,” siger DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til Jyllands-Posten.

- RL

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs