MediaWatch

DR eksporterer Irak-dokumentar til udlandet

DR-dokumentar om manden, der sendte verden i krig, er blevet solgt til 8 lande.

Det var en enkelt mand, hvis historier sendte verden i krig, navnlig Irak-krigen, som tog sin begyndelse tilbage i 2003. Eller det hævdes det i hvertfald, og den mand har DR og journalisten Poul-Erik Heilbuth jagtet.

Det plot er der flere, der har vist interesse for. Allerede inden programmet havde været sendt, havde DR Internationalt Salg solgt det på forhånd til Tyskland og Schweiz. Og nu har også Japan, Israel, Portugal, Kroatien og Finland købt dokumentaren, ligesom tv-stationen Aljazeera med base i Qatar vil sende DR-dokumentaren til seerne i Mellemøsten og Nordafrika. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

”Poul-Erik Heilbuth kommer bredt ud, og hans udsendelser er gennem snart en årrække kommet ud i verden. Det skyldes dels, at programmerne har et ry for at være gennemarbejdede, men også, at Poul-Erik Heilbuth ofte tager globale emner og problemstillinger op,” siger Helene Aurø, der er chef for DR Internationalt Salg.

Hun forventer, at ’Manden, som løj verden i krig’ bliver solgt til flere lande endnu, da mange tv-stationer verden over lige nu har programmet til gennemsyn.

DR Internationalt Salg har tidligere oplyst, at DR eksporterer flere dokumentarer end dramaserier, men at det er dramaserierne der giver størst indtægt.

- CT

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere