MediaWatch

Dan Rachlin langer ud efter DR

Fyringen af Jarl Friis Mikkelsen har fået Dan Rachlin til at kritisere DR for aldersdiskrimination.

Fyringen af Jarl Friis Mikkelsen har fået Dan Rachlin til at kritisere sin tidligere arbejdsplads Danmarks Radio for aldersdiskrimination.

"Dansk tv's gentleman og gavtyv, som i over 20 år har leveret kvalitetsunderholdning og interviews med en vis lødighed, er jo over 55 år, og det går virkelig ikke. Så han skal skiftes ud med en anden vært, men med sikkerhed ikke en bedre vært, men en yngre", skriver Dan Rachlin på sin blog ifølge tvnyt.com.

44-årige Dan Rachlin finder det kritisabelt, at DR kasserer værter, når de nærmer sig de 60.

"Det er udelukkende et dansk fænomen, og det er en eklatant misforståelse. Hvis man kigger på udlandet, er der masser af dygtige og populære værter, der er oppe i årene. Hvis jeg ikke tager meget fejl, er Simon Cowell tæt på de 50, David Letterman og Jay Leno er omkring de 60 år, og i England har Michael Parkinson det skarpeste og mest underholdende talkshow med de bedste gæster, og han er 73 år," uddyber Dan Rachlin sin kritik over for Ekstra Bladet.

Han mener, at det ikke kun er indenfor underholdningsgenren, at DR fyrer de ældre medarbejdere, og peger på, at omkring 80 procent af nyhedsværterne på dansk tv er i trediverne.

"De kan smile sødt, men har ikke den tyngde, der skal til at få en Anders Fogh Rasmussen på glatis. De mangler pondus og ballast", siger Dan Rachlin. |NP|

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs