MediaWatch

TV 2 hænger på omkostninger året ud

TV 2-koncernens nedskæring hjælper slet ikke i år. Først i 2009 luner trimningen på bundlinjen.

TV 2-koncernens nedskæring hjælper slet ikke i år. Først i 2009 luner trimningen på bundlinjen.

Prognosen på TV 2s regnskab i 2008 lyder fortsat på et minus på 120-140 mio.

"De fleste omkostninger på radioen hænger vi på året ud. De fleste afskedigelser får næsten ikke effekt i år, derfor ændrer vi ikke på det estimerede underskud," siger Merethe Eldrup.

TV 2 havde 1.100 ansatte, inden til fyringsrunden for én uge siden.

Den endelig status lyder, at 205 stillinger blev nedlagt. De 205 stillinger rækker til en besparelse på godt 100 mio. Dertil kommer, at man slipper for en del andre omkostninger, især til radioen, men også på alle afdelingers budgetter, der betyder at man nå op mod de 120 mio., oplyser Merete Eldrup.

Omdannet til hele stillinger bliver det 136 personer, der må forlade deres arbejdsplads i den kommende tid. Det letter gevaldig på det økonomiske pres, når TV 2 afhænger radioen til SBS Radio, også selv om TV 2 hænger på koncessionsafgiften, der blev afskrevet i 2007 regnskabet.

Ud af de 136 fyrede bidrager radiostationen med 56 personer.

Der er 42, der afskediges på nyhedsområdet - fordelt på 24 fyrede, ni med frivillig afgang, og resten ubesatte jobs. 10 personer er i New Biz afdelingen, der blev nedlagt.

De resterende 28 afskedigede personer kommer fra andre hjørner af virksomheden, men det er ikke muligt at få udspecificeret præcis hvor. TV 2s direktør oplyser, at de findes i salg, administration, analyse, marketing, networks m.m.

 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs