Disney skuffede med Avatar-åbning - men der er potentiale

Premieren på den nye Avatar-film i weekenden resulterede ikke i et billetsalg, der lever op til forventningerne.
James Cameron har instrueret både den første og den nyeste Avatar-film, der er rost for sine flotte billeder. | Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004
James Cameron har instrueret både den første og den nyeste Avatar-film, der er rost for sine flotte billeder. | Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004
marketwire

Avatar: The Way of Water så biograflærredernes lys i weekenden - men et åbningssalg på 53 mio. dollar svarende til 3,5 mia. kr. de to første dage, hvor filmen har været i biografen, er skuffende.

Derfor blev aktien sendt ned i handlen mandag, hvor den faldt med 4,8 pct. til 85,78 dollar. Det er det laveste niveau siden marts 2020.

Det skuffende salg af biografbilletter er det seneste slag til Disney, hvor aktiekursen er faldet med 45 pct. i år, hvilket baner vej for det største årlige kursfald i et årti.

I forrige måned skuffede kvartalsregnskabet, hvilket gav et kursfald på over 13 pct. - det største fald på en enkelt dag siden 2001, skriver Bloomberg News.

Det skuffende resultat betød udskiftning på chefgangen, hvor Bob Iger erstattede Bob Chapek som topchef.

Mens åbningsweekenden for Avatar skuffede, så er analytikerne dog optimistiske - de ser nemlig en profitabel indtjening på filmen langsigtet.

”Det er stadig meget tidligt i juleferien - med begrænset konkurrence og generelt gode anmelder for filmen,” skriver Truist Securities i et notat.

Aktien stiger da også i eftermarkedet med 0,2 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også