TV 2 og Create er nået til enighed om aftale for rettighedsbetaling

De mange måneder med udviklingsstop af ny TV 2-fiktion ser ud til at være nået til ende, da TV 2, Create Denmark og Producentforeningen er kommet frem til en aftale om betaling for rettigheder til kreative.
Foto: Miriam Dalsgaard / Producentforeningen (sammensat af MediaWatch)
Foto: Miriam Dalsgaard / Producentforeningen (sammensat af MediaWatch)

Efter måneders stilstand i udviklingsafdelinger landet over og flere opråb om en branche i knæ har TV 2, den faglige sammenslutning Create Denmark og Producentforeningen fundet fælles fodslag i en ny rammeaftale. Det skriver talsmand for Create Denmark og formand for Dansk Skuespillerforbund Benjamin Boe Rasmussen til MediaWatch i en mail.

”Der er nu opnået enighed om de overordnede økonomiske rammer for udvikling og produktion af tv-fiktion og dokudrama mellem TV 2, Create og Producentforeningen. De endelige vilkår i aftalen afventer godkendelse i de respektive baglande. Derefter vil udvikling og produktion kunne genoptages,” lyder det.

TV 2 bekræfter også over for MediaWatch, at parterne er nået til enighed om de overordnede økonomiske rammer for udvikling af tv-produktioner, men at de endelige vilkår i aftalen fortsat afventer godkendelse, inden produktionen af ny TV 2-fiktion kan genoptages.

Aftalen kommer efter flere opråb fra producenter og et åbent brev med omkring 2000 underskrivere fra film- og tv-branchen, der har manet til, at parterne fandt en løsning på konflikten, der har stået på siden årsskiftet.

Her trådte en rettighedsaftale for fiktionsindhold produceret til streamingtjenester i kraft mellem Create Denmark og Producentforeningen, som skulle sikre bedre betaling til danske rettighedshavere, når det indhold, de havde været med til at lave nåede et større publikum.

Aftalen blev fundet for dyr og uforudsigelig for streamingtjenesterne Netflix, Viaplay og TV 2, der derfor lukkede ned for udviklingen af nyt fiktionsindhold. I juni droppede Create Denmark aftalen til fordel for at lave individuelle rammeaftaler med de enkelte tjenester. Indtil i dag havde man fået en midlertidig aftale op at stå med Viaplay Group.

Kort tid efter, at TV 2, Producentforeningen og Create Denmark annoncerede de aftaler for film og fiktionsserier, er også en midlertidig aftale med Viaplay netop blevet forlænget frem til 1. juli 2023

Create forhandler fortsat med Netflix om rammeaftaler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også