MediaWatch

TV 2, Netflix og Viaplay stopper udvikling af fiktion: "Det er en katastrofe"

Mens Apple Tree Productions ser flere af sine Netflix-produktioner blive sat på hold på ubestemt tid, flytter Sam Productions sine projekter til udlandet som konsekvens af flere tv-selskabers fiktionsstop i Danmark. Flere melder om potentielt store konsekvenser på sigt.

Meta Louise Foldager, direktør i Sam Productions, frygter, at det vil få vidtrækkende konsekvenser for produktionsmiljøet i Danmark på længere sigt, at streamingtjenester dropper danske fiktionsprojekter. | Foto: Linda Johansen/Ritzau Scanpix

I løbet af de seneste dage har først Netflix og senest Viaplay meddelt, at de to tv-selskaber følger trop på TV 2 og stopper alle fiktionsprojekter i Danmark.

Det udspringer af en toårig aftale om rettighedsbetaling til danske tv- og filmarbejdere, som rettighedsorganisationen Create Denmark og Producentforeningen indgik i slutningen af 2021, men som broadcastere og streamingtjenester efterfølgende har meddelt gør det for dyrt at producere tv-serier og film i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs