Beregninger: Premier Leagues tv-rettigheder er nu mere værd end 3F Superligaens

Den årlige værdi af Premier Leagues nye seksårige aftale med Nent ligger på omkring 600 mio. kr. Ifølge beregninger fra Divisionsforeningen er den årlige værdi af tv-rettighederne dermed for første gang mere værd end 3F Superligaens.
Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

Beregninger i Divisionsforeningen, som Altinget har set, viser, at den årlige værdi af Premier Leagues nye seksårige aftale i Danmark med Nent ligger i omegnen af 600 mio. kr., mens den årlige værdi af 3F Superligaens tv-rettigheder i Danmark er på 447 mio. kr.

Dermed overhaler rettighedsbetalingerne for Premier League for første gang 3F Superligaen, hvilket ifølge direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, bekræfter en uheldig tendens.

Claus Thomsen siger til Altinget, at det mere end noget andet illustrerer en problemstilling, hvor der i år foreløbigt er det højeste tilskuergennemsnit i 3F Superligaen, samtidig med "at vi bliver passeret i rettighedsbetalingerne af en af vores multinationale konkurrenter."

En af årsagerne er ifølge Claus Thomsen, at 3F Superliga-rettighederne, som sælges gennem Divisionsforeningen, er underlagt en række krav fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at få spredt medierettigheder til dansk ligafodbold ud blandt flere tv- og medieselskaber, skriver Altinget.

Den nye aftale mellem Premier League og Nent i Danmark, som ikke er bekræftet af Nent, træder i kraft til sommer.

Nent indgår distributionsaftale med svensk telekomkæmpe 

Nent rejser over 417 millioner hos nordiske investorer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også