MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun. Filminstruktører er uenige.

Foto: Michael Langhoff/TV 2

Afskaffelsen af DR og TV 2's forpligtelse til årligt at lægge 65 mio. hver i dansk film har været en mavepuster til finansieringen af dansk film. Sådan lød skudsmålet fra forperson for Danske Filminstruktører, Christina Rosendahl, i Politiken onsdag, hvor hun bl.a. kritiserede, at kursændringen, der blev politisk bestemt i seneste medieaftale, betyder, at DR og TV 2 ikke længere giver danske film økonomisk rygstød, før de går i produktion, men først når de er færdigproduceret.

Dermed har dansk film mistet en ryghvirvel i finansieringsfødekæden, der svækker grundlaget under dansk filmindustri og -kultur, lød det.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs