MediaWatch

Kinesisk tv-selskab taber retssag og skal betale 1,4 mia. for brud på Premier League-aftale

Den engelske fodboldliga annullerede aftalen sidste år, efter PPLive Sports International ikke betalte to afbetalinger for tv-rettighederne.

Foto: Peter Powell/AFP/Ritzau Scanpix

Der er store milliardbeløb på spil, når tv-udbydere sikrer sig rettighederne til at vise den engelske Premier League, og beløbene er tilsvarende høje, når kanalerne ikke lever op til aftalerne.

Ifølge flere britiske medier, heriblandt Financial Times og The Guardian, har landsretten i London netop idømt det kinesiske tv-selskab PPLive Sports International at betale 213 mio. dollars - svarende til knap 1,4 mia. kr - plus renter og sagsomkostninger for brud på en rettighedsaftale, som PPLive har indgået med Premier League.

Ifølge The Guardian kollapsede aftalen i foråret, da PPLive Sports International ikke betalte to afbetalinger. Det skete, efter Premier League blev sat på pause i et par måneder på grund af coronapandemien.

De engelske fodboldklubber var nødsaget til at betale en sum penge tilbage til rettighedshaverne, fordi værdien af produktet faldt med ændringerne i turneringen, men ifølge Financial Times blev der ikke indgået en aftale med med PPLive, og da ligaen efterfølgende blev spillet færdig, havde det kinesiske selskab ikke ret til at stoppe betalingerne, har domstolen nu fastslået.

Ifølge Financial Times har PPLive Sports International endnu ikke kommenteret dommen.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs