MediaWatch

Kinesisk tv-selskab taber retssag og skal betale 1,4 mia. for brud på Premier League-aftale

Den engelske fodboldliga annullerede aftalen sidste år, efter PPLive Sports International ikke betalte to afbetalinger for tv-rettighederne.

Foto: Peter Powell/AFP/Ritzau Scanpix

Der er store milliardbeløb på spil, når tv-udbydere sikrer sig rettighederne til at vise den engelske Premier League, og beløbene er tilsvarende høje, når kanalerne ikke lever op til aftalerne.

Ifølge flere britiske medier, heriblandt Financial Times og The Guardian, har landsretten i London netop idømt det kinesiske tv-selskab PPLive Sports International at betale 213 mio. dollars - svarende til knap 1,4 mia. kr - plus renter og sagsomkostninger for brud på en rettighedsaftale, som PPLive har indgået med Premier League.

Ifølge The Guardian kollapsede aftalen i foråret, da PPLive Sports International ikke betalte to afbetalinger. Det skete, efter Premier League blev sat på pause i et par måneder på grund af coronapandemien.

De engelske fodboldklubber var nødsaget til at betale en sum penge tilbage til rettighedshaverne, fordi værdien af produktet faldt med ændringerne i turneringen, men ifølge Financial Times blev der ikke indgået en aftale med med PPLive, og da ligaen efterfølgende blev spillet færdig, havde det kinesiske selskab ikke ret til at stoppe betalingerne, har domstolen nu fastslået.

Ifølge Financial Times har PPLive Sports International endnu ikke kommenteret dommen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs