MediaWatch

Netflix-støttet sæson af Borgen får premiere i februar

Den 13. februar åbnes der op for første afsnit i fjerde sæson af dramaserien Borgen på DR1 og på DRTV. Netflix har været med til at finansiere sæsonen og har som en del af aftalen med DR sikret sig streamingrettighederne til sæsonen i en fem-årig periode.

I 2010 kunne danskerne for første gang se Sidse Babett Knudsen tone frem på skærmen som statsminister og formand for De Moderate, Birgitte Nyborg. | Foto: Thomas Sjørup

Søndag den 13. februar vender "Borgen" tilbage på DR1 og DRTV, hvor seerne kan møde Sidse Babett Knusen som den nyudnævnte udenrigsminister Birgitte Nyborg.

Det skriver DR i en meddelelse.

DR har for første gang lavet en aftale med den amerikanske streaming-gigant Netflix, der har været med til at finansiere den fjerde sæson af den danske dramaserie, og som derfor også har fået streamingrettigheder til serien gennem fem år, efter DR selv har vist serien.

Planerne om en ny sæson af dramaserien blev præsenteret tilbage i slutningen af april. Her understregede DR's daværende dramachef, Christian Rank, at Netflix ikke ville få nogen indflydelse på indholdet.

"Vi er meget optagede af redaktionel frihed, og vi sagde meget tidligt til Netflix, at hvis de indgik et samarbejde med os, ville det altid være DR, der havde det sidste ord, og det har Netflix accepteret," fortalte Christian Rank.

DR har ikke villet oplyse, hvor mange penge Netflix har skulle betale betalt som led i aftalen.

Produceret af SAM

Den fjerde sæson, Der har undertitlen "Borgen - Riget, Magten og Æren", kommer efter en længere pause på ni år, da tredje sæson går helt tilbage til 2013, mens den første sæson havde premiere i 2010.

Det er igen Adam Price, der står bag manuskriptet til serien, der produceres af SAM Productions, der Adam Price også er en del af, og har Per Fly som konceptuerende instruktør.

"Borgen" bliver først sendt på DR, men vil senere blive tilgængelig på Netflix i resten af verden.

"Borgen" er solgt til mere end 70 lande og vundet flere priser, heriblandt Robert-prisen i Danmark samt den britiske Bafta-pris. De første tre sæsoner havde i gennemsnit 1,5 mio. seere til hvert afsnit.

Den fjerde sæson kommer ifølge DR til at udspille sig over otte afsnit.

Minister løfter pegefingeren efter Netflix-aftale: DR skal tænke sig rigtig godt om

DR sætter ny sæson af Borgen i søen – med penge fra Netflix i ryggen 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs