MediaWatch

Regionale filmfonde ønsker streamingbidrag på agendaen i medieforhandlinger

De internationale streamingtjenester bør bidrage med en del af omsætningen, der skal øremærkes til produktionen af originale danske tv-serier, mener de to regionale filmfonde, Filmfyn og Den Vestdanske Filmpulje.

Foto: Gyrithe Lemche/Producentforeningen

De to regionale filmfonde Filmfyn og Den Vestdanske Filmpulje melder sig nu i koret af kræfter, der vil pålægge internationale streamingtjenester at afgive en del af deres danske omsætning til en pulje, der skal understøtte produktionen af dramaserier med "dansk dna".

I et indlæg hos Kulturmonitor opfordrer Steen Risom, chef for Den Vestdanske Filmpulje, til at indføre et streamingbidrag i forbindelse med de kommende medieforhandlinger og samme toner lyder fra Klaus Hansen, der er direktør for Filmfyn i et indlæg på Altinget.

"Det er muligt at bremse truslen fra streamingtjenesterne, men der skal sættes ind nu, for at vi også i fremtiden har originale kvalitetsserier, der afspejler hele Danmark og dansk fortælletradition i en ny, globaliseret medievirkelighed," skriver Klaus Hansen, der mener, at et streamingbidrag bør forvaltes af de to regionale filmfonde samt Det Danske Filminstitut.

Hvor stort bidraget skal være, sætter cheferne ikke tal på.

Mens den tidligere regering foreslog et investeringsbidrag på 2 pct., har Producentforeningen ønsket en sats på 7 pct. af omsætningen, og senest har Enhedslisten spillet ind med et krav om 10 pct.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs