MediaWatch

TV 2 Lorry henter eks-borgmester ind som kommentator under valget

Tidligere borgmester i København skal sammen med politisk kommentator Noa Redington dele ud af sine holdninger til kandidater og strategier i kommunalvalgkampens sidste faser på TV 2 Lorry.

Foto: Finn Frandsen

TV 2-regionalen TV 2 Lorry udbygger sin dækning af det kommende kommunalvalg med programmet "Valgkamp med Allerslev og Redington", hvor tidligere borgmester i Københavns Kommune Pia Allerslev får sin tv-debut som politisk kommentator.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

I programmet vil Pia Allerslev og politisk kommentator Noa Redington filtrerer kommunalpolitiske temaer og aktuelle historier om kandidater og partier i de 34 kommuner og to regioner, som TV 2 Lorry dækker over, fremgår det.

Pia Allerslev har mangeårig erfaring med kommunalpolitik i hovedstadskommunen, hvor hun i 2008-2013 var kultur- og fritidsborgmester og i 2014-17 indtog posten som børne- og ungdomsborgmester for Venstre. Hun blev første gang valgt til Københavns Borgerrepræsentation i 2001, men indstillede sin kommunalpolitiske karriere, da hun i 2016 tabte et kampvalg om at blive Venstres spidskandidat i København.

Hvilke tanker Lorry har gjort om den tidligere Venstre-borgmesters objektivitet i dækningen, fremgår ikke, men selv udtaler Pia Allerslev, at hun er tilstrækkelig på afstand af partipolitik.

"Jeg føler nu, at jeg har været væk fra politik så længe, at jeg kan se mere objektivt på tingene. Men ikke så længe at jeg har glemt, hvordan det er, at være politiker," siger hun i meddelelsen.

Det affødte en principiel debat om karensperioder for politikere i tv-roller, da DR2 i sommer havde tidligere statsminister og nuværende folketingsmedlem Lars Løkke Rasmussen som vært på programmet "Klaksvikstriden". Flere politikere kritiserede værtsvalget, fordi Lars Løkke Rasmussen fortsat er aktiv i politik. I august affejede DR-redaktøren Charlotte Kjørup Mauritzen, som stod bag programmet, kritikken med, at den tidligere statsminister var blevet indhentet grundet sin store indsigt og interesse i Færørerne og Klaksvikstriden.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs