MediaWatch

Rapport: Vækstboom i film- og tv-branchen kræver 1900 ekstra årsværk i 2025

Der er brug for næsten 25 pct. flere kvalificerede sæt hænder i film- og tv-branchen for at imødekomme stigende efterspørgsel og vækstpotentiale i sektoren, konkluderer ny rapport. Producentforeningen kalder udfordringen "gigantisk".

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Streamingtjenesternes sult efter nyt indhold, der skal lokke abonnenter til, har støvsuget andelen af kvalificerede film- og tv-folk i en grad, så det udgør en afgørende barriere for vækst i branchen.

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny arbejdskraftanalyse af sektoren, den Digitale Visuelle Industri, DVI, som HBS Economics har udarbejdet for Vision Danmark og Producentforeningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs