MediaWatch

Danske Medier om TV 2-kendelse: "Historier af denne karakter skal kunne afdækkes"

Dagens kendelse i Højesteret, der stadfæster et forbud mod, at TV 2 viste dele af de skjulte optagelser, som lå til grund for dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden", viser mediernes ansvar og dilemma, mener direktør for Danske Medier, Mads Brandstrup, der kalder TV 2's håndtering "afbalanceret".

Foto: pressefoto Danske Medier

Højesteret har tirsdag stadfæstet kendelser fra byretten samt Vestre Landsret om et forbud mod at vise nogle af de skjulte optagelser, som TV 2 foretog i forbindelse med dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden".

Dokumentaren, der afdækkede stærkt kritisable forhold i ældreplejen og har skabt stor debat, krænkede imidlertid en beboers privatliv og rettigheder ved at vise intime optagelser af beboeren, Else Marie Larsen, uden dennes samtykke og uden denne var sløret. Selvom beboerens værge havde givet tilladelse til at vise billederne, var det ikke nok, lyder det i kendelsen fra Højesteret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs