MediaWatch

BBC's nyhedsdirektør forlader public service-huset efter fire årtier

I 2022 pensioneres Fran Unsworth fra britiske BBC, som har været hendes arbejdsplads i mere end 40 år. Siden 2018 har hun været organisationens nyhedsdirektør.

Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

BBC's direktør for nyheder og aktualitet, 63-årige Fran Unsworth, vil gå af i løbet af næste år. Det skriver The Guardian på baggrund af en udtalelse fra den afgående nyhedsdirektør.

"Efter mere end 40 år på BBC har jeg besluttet, at tiden er rigtig til at overdrage opgaven med at lede verdens største nyhedsorganisation," siger hun.

Fran Unsworth har siddet på de fleste seniorpositioner hos public service-virksomheden BBC News, inklusiv jobbet som nyhedsdirektør, som hun har bestredet siden januar 2018. Derudover er hun medlem af BBC's bestyrelse.

Meldingen om hendes afgang kommer i forbindelse med en længe ventet og udskudt omstrukturering af BBC News, som ifølge The Guardian bl.a. vil betyde nedskæringer og udflytninger af journalistiske stillinger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs