MediaWatch

TV 2's mellemøstkorrespondent har forladt Afghanistan

Simi Jan har forladt den afghanske hovedstad "takket være et amerikansk transportfly", skriver hun på twitter. Hun vil fortsat rapportere om situationen i landet.

Foto: Per Arnesen/TV 2

TV 2's mellemøstkorrespondent, Simi Jan, har forladt Afghanistan og befinder sig nu i Doha, Qatar.

Det skriver hun selv onsdag aften i et tweet.

Hun fortsætter dækningen af situationen i Afghanistan på afstand fra den qatariske hovedstad i "de kommende dage", fremgår det af tweetet. Det blev et amerikansk transportfly, der gav hende transit ud af landet. Hvorvidt hun er på vej til Danmark, og hvad afgangen fra Afghanistan skyldes, fremgår ikke.

I sidste uge lød det fra udlandschefredaktør på TV 2, Jakob Vissing, at Simi Jan skulle evakueres, når det var muligt. Efterfølgende blev planerne imidlertid ændret til, at Simi Jan ville blive i Kabul, så længe det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

"Sikkerhedssituationen omkring hende og den øvrige internationale presse er blevet stabiliseret med indsættelse af britiske styrker, der varetager sikkerhed og bevogtning," udtalte Jakob Vissing fredag.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra Jakob Vissing.

DR er fortsat til stede

DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård er netop vendt tilbage til Afghanistan efter at være blevet evakueret grundet den ustabile sikkerhedssituation i landets hovedstad i tiden umiddelbart efter den militante bevægelse Talebans magtovertagelse.

Baggrunden for Puk Damsgårds retur var ifølge DR's udlandschef, Niels Kvale, at det var blevet sikkert nok.

"Vi har nu fundet en måde, hvor vi kan være tilstede i Afghanistan, som vi finder ansvarlig og hvor vi kan rapportere om afghanernes hverdag under det nye styre," skrev han i et mailsvar til MediaWatch.

Kritisk tweet

Det er få dage siden, at Simi Jan i et andet tweet kritiserede den desperate situation i Afghanistan som "svigt", hvilket vakte kritik fra politikere såvel som sociale mediebrugere, som mente, at Simi Jan trådte uden for stregerne i forhold til sin rolle som journalist.

TV 2 afviste dog kritikpunkterne og pegede over for Berlingske på, at tweetet var en reaktion fra "en reporter i frontlinjen".

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs