MediaWatch

TV 2 om Simi Jan-tweet: En reaktion fra en reporter i frontlinjen

Et følelses- og holdningspræget opslag fra TV 2's korrespondent i Kabul, Simi Jan, der adresserer desparationen, hun er vidne til, har mødt kritik, men TV 2-chef afviser, det er udtryk for et ønske om mere følelsesbetonet formidling.

Foto: Liv Høybye

TV 2's korrespondent Simi Jan kritiserede i et opslag på Twitter og Facebook i weekenden, at situationen i Kabul er endt i desperation. Men det er ikke udtryk for et skift i den redaktionelle linje på TV 2 mod en mere følelsesladet formidling, siger chefredaktør for udland på TV 2 Nyhederne, Jakob Vissing, til Berlingske.

"Simi Jans opslag henviser til, at vi er vidne til en menneskeskabt tragedie, hvor afghanere, der har fået beskyttelse stillet i udsigt, ikke kan få det på grund af en kaotisk evakuering – en evakuering, som bliver kritiseret fra alle sider. Desuden reagerer Simi Jan – som reporter i frontlinjen – på, at hun konstant bliver stillet til ansvar for begivenhederne af desperate mennesker, som hun ikke kan hjælpe. Hun formulerer derfor den følelse, det giver at skulle svare disse mennesker non stop," skriver Jakob Vissing i en kommentar til Berlingske.

Simi Jans kommentar har vakt kritik fra Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Søren Espersen, der kalder det "uanstændigt" over for Berlingske.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs